Bloggen bör läsas på egen risk. Det kan finnas texter som stör den KP-känslige. Den som tror att Sverige är ett fritt land, misstar sig å det gruvligaste. Sverige är inte vad det en gång varit.

tisdag 27 februari 2018

Jag utropar ett äntligen

Jag läser om att Socialdemokraterna vill ha fler ambulanshelikoptrar för tryggare vård och ropar ett äntligen. Jag har under lång tid undrat varför Sverige "undviker" att använda helikoptrar oftare i räddningsaktioner. Nu verkar man ha insett fördelarna. Tack Stefan!


För att öka tryggheten i hela landet vill vi investera en halv miljard kronor per år i en förstärkt ambulanssjukvård med fler ambulanser – både på land och i luften. Vi prioriterar investeringar i välfärden och sjukvården framför stora skattesänkningar.
Mer jämlik vård över hela landet

Idag varierar tillgången till ambulanshelikoptrar mellan olika landsting och regioner. Det innebär att det kan ta lång tid att komma till kvalificerad vård om du befinner dig på fel ställe när du drabbas.

Vårt mål är att den genomsnittliga responstiden vid så kallade prio 1-larm ska vara högst en kvart i hela Sverige.

Höjd ambitionsnivå

Du ska känna dig trygg med att kunna komma till vården snabbt när du verkligen behöver det. Därför vill vi bygga ut och stärka ambulansverksamheten generellt.

På landsbygden innebär det större täckning av ambulanshelikoptrar och i storstadsområdena kan satsningen exempelvis användas till psykiatriska akutbilar som kan svara på larm om självmords­hot och om akuta psykiatriska problem.

Satsningen i korthet

Socialdemokraterna vill förstärka ambulanssjukvården med 250 miljoner kronor 2019 och därefter 500 miljoner kronor per år. Socialdemokraterna sätter upp ett nytt mål: den genomsnittliga responstiden på prio 1-larm får inte vara längre än 15 minuter i genomsnitt.

Ambulanssjukvården ska stärkas generellt. I storstadsområdena kan satsningen till exempel användas till psykiatriska akutbilar som kan svara på larm om akuta psykiatriska problem.

Läs mer om hur vi skapar en tryggare välfärd >

Engagera dig redan idag för en bättre sjukvård i hela landet >

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar