Bloggen bör läsas på egen risk. Det kan finnas texter som stör den KP-känslige. Den som tror att Sverige är ett fritt land, misstar sig å det gruvligaste. Sverige är inte vad det en gång varit.

måndag 13 november 2017

Regionpolitiker, ställ era platser till förfogande

Denna insändare är fortfarande lika aktuell som när den skrevs 2015.


Bild: Roger Larsson

Regionpolitik. Region Hallands sjukvård suger! Region Hallands sjukvård lider av ett svårt systemfel. Region Hallands sjukvård går på knäna. Region Halland sliter ut vårdpersonalen. Region Halland behöver byta ut hela sin politikerkader mot vårdpersonal. Nu!

Jag hade tillfälle att under nio timmar och femton minuter en tisdag syna akuten på före detta Länssjukhuset i Halmstad, numera kallat för det mer ohemula Hallands sjukhus, Halmstad.

Om jag hade varit arbetsgivare på en sådan stor industri som Region Halland i god moderatpolitisk anda får anses vara, hade jag fått ställa min plats till förfogande, för länge sedan.

Vi som är läskunniga, kan läsa följande under regeringen.se om Kommuners och landstings uppgifter: "Landstingens obligatoriska uppgifter är hälso- och sjukvård, samt tandvård för barn och ungdomar upp till 20 års ålder.".

Region Hallands 150 folkvalda (ledamöter och ersättare) borde ta sig en seriös funderare på vad man har i en så viktig funktion som sjukvården att göra. Dagens folkvalda begriper inte ett skvatt om vad sjukvård egentligen är och borde vara!

Jag kommer vid varje tillfälle jag får, att rekommendera samtliga ordinarie ledamöter och ersättare i Region Halland att söka sig till förskolor runt om i regionen. Jag vill att de ska berätta de sagor som Region Hallands politiker på alla sätt försöker få oss väljare att tro på. För jag tror på fullt allvar att barnen på förskolorna förstår att uppskatta dessa politiska sagor som mycket mer underhållande än vad de sjuka som tvingas besöka regionens politiska sjukvård gör.

Ett gott råd - Den som frågar har inte fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar