Bloggen bör läsas på egen risk. Det kan finnas texter som stör den KP-känslige. Den som tror att Sverige är ett fritt land, misstar sig å det gruvligaste. Sverige är inte vad det en gång varit.

söndag 12 november 2017

Pensionssparare luras på nytt

Jag läser följande intressanta berättelse på Seniorens hemsida. Vi bör förvånas över att privata snyltare blandas in i Sveriges pensionärers "framtid". 


Mitt råd till Sverige är att omgående avveckla detta elände. Läckaget av pensionspengar till små trevliga och varma öar är omfattande. Nog borde Sverige tänka om och tänka rätt denna gång.


Hundratals miljoner av pensionsspararnas pengar inom PPM-systemet är fortfarande på drift.

Pensionsmyndigheten berättar nu om att man söker efter mer än 300 miljoner kronor som fonderna GFG Global Medium Risk Fund och Fondeum Mixed Fund hanterat.

Fonderna köpstoppades av Pensionsmyndigheten redan i oktober förra året sedan myndigheten inlett en riskanalys av samtliga fonder på premiepensionens fondtorg.

Skandaler
Premiepensionssystemet (PPM) har sedan 2016 att hantera den ena skandalen med misstänkt förskingring efter den andra.

Sedan tidigare misstänks och utreds bolagen Falcon Funds och Allra. Även här tros hundratals miljoner av pensionsspararnas pengar i princip ha stulits.

Fler bolag
Men det räcker inte med dessa tre bolag. Pensionsmyndigheten säger sig ha anledning att granska ännu fler bolag.

– Vi tittar på bolag som vi av olika skäl tycker att vi behöver granska närmare för att se om de följer avtalet med oss, säger Pensionsmyndighetens analyschef Ole Settergren till Sveriges Radio.

Kan pågå
Det finns alltså risk för att ännu fler sparare just nu luras av andra bolag än dem som redan har stoppats.

– Risken finns. Men det finns ingenting som vi nu har konstaterat som gör att vi borde agera, för då hade vi gjort det, säger Ole Settergren.

Läs också!

”Allra bara en väckarklocka”

Pensionsmyndigheten stoppar fondbolagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar