Bloggen bör läsas på egen risk. Det kan finnas texter som stör den KP-känslige. Den som tror att Sverige är ett fritt land, misstar sig å det gruvligaste. Sverige är inte vad det en gång varit.

tisdag 14 november 2017

Överlevnad - inte lyxkonsumtion - står i fokus

Vid valet 2014 röstade 6,2 miljoner av 7,3 miljoner röstberättigade enligt val.se.


Bild: TT

År 2018 kommer det att finnas i runda tal 2 miljoner pensionärer, inom- och utomlands, varav ungefär 800 000 räknas som fattiga enligt EU:s fattigdomsgräns.

Fortfarande har inget riksdagsparti ens börjat fundera över pensionärernas frågor. Naturligtvis förstår jag att det är en känslig fråga. Speciellt för de partier som under tiden 2006 till 2014 såg pensionärer som paria och oviktiga i vårt samhälle.

De partierna bör nu hålla i hatten för de politiska vindarna viner bara med ”moderat” vindstyrka än så länge. Kanske det blir nya orkanvindar strax? Kanske det blir stiltje i detta parti på grund av ny partiledare. Partiet gräver då en etta med jordvärme.

Kanske något annat och för närvarande ”gudsförgätet” parti (läs KD) kopierar nyss nämnda parti och byter partiledare. För när de politiska vindarna övergår i storm kanske en ”åskgudinna” faller till marken med ett brak.

Det politiska parti som klart och tydligt stöder och arbetar för pensionärers rätt i samhället, kan räkna med min röst, oavsett färg på partiet. För ni politiker som tror att pensionärer pratar partipolitik, ni tror fel! Några pratar bara om överlevnad.

300 000 svenska medborgare, kvinnor som män, unga som gamla, försöker få mat för dagen.

300 000 svenska medborgare pratar knappast om någon lyxkonsumtion utan pratar bara om överlevnad.

300 000 svenska medborgare saknar möjlighet till sjuk- och tandvård då det ligger utanför deras ekonomiska möjlighet.

Idag när dessa rader plitas ner, är det 360 dagar kvar till valet den 9 september 2018.

Då politiker, är det är bättre att vara partilös, än ordlös.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar