Bloggen bör läsas på egen risk. Det kan finnas texter som stör den KP-känslige. Den som tror att Sverige är ett fritt land, misstar sig å det gruvligaste. Sverige är inte vad det en gång varit.

söndag 10 september 2017

Sverige har flest fattigpensionärer

328 000 svenska pensionärer hamnar under gränsen för risk för fattigdom. Det visar färska siffror från EU.

Det är nya beräkningar från Eurostat – EU-kommissionens egen statistik – som visar att 16,8 procent av pensionärerna i Sverige lever under gränsen för risk för fattigdom.

Det är en klart högre andel än i övriga nordiska länder och även högre än i majoriteten av EUs länder.

Ovärdigt Sverige

Situationen är helt oacceptabel, anser Eva Eriksson, ordförande i SPF Seniorerna.

– Det är ovärdigt ett välfärdsland som Sverige att vi har ett pensionssystem som inte klarar av att ge ekonomisk trygghet i dag eller i framtiden. Vi har här en stor grupp människor som arbetat och betalat skatt under sina liv men som nu tvingas vända på varenda krona, säger Eva Eriksson i en kommentar till Expressen.

Budgeten en chans

Hon kräver att pensionssystemet måste förändras, speciellt eftersom finansminister Magdalena Andersson nyligen förklarat att statens skattkista är välfylld.

– Det går inte att blunda för landets många utsatta äldre. Vi förutsätter att det kommer betydande satsningar för att stärka seniorernas ekonomi, säger Eva Eriksson.

Läs hela inlägget och kommentarer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar