Bloggen bör läsas på egen risk. Det kan finnas texter som stör den KP-känslige. Den som tror att Sverige är ett fritt land, misstar sig å det gruvligaste. Sverige är inte vad det en gång varit.

onsdag 13 september 2017

Livet som livet är


Bild: Dagens Samhälle

Livet är nog inte så rättvist som jag har inbillat mig. De som vill dö, dör på grund av ålder och sjukdomar. Några får lida svårt av sjukdom under långa tider.

De som har arbetat ett långt liv med långa studier och vill fortsätta leva livet efter ett hårt arbetsliv. De dör strax före eller strax efter de gått i pension.

Jag hade en anhörig som blev änka efter ett långt äktenskapligt liv. Hennes man dog för några år sedan i sviterna av en svår cancer med stroke som avslut.

Den anhöriga kvinnan hade ett hårt arbetsliv och blev utsliten fysiskt. I sviterna av denna utslitning fick hon svårt att andas. Det sista året ville hon bara dö från all sin smärta.

För några dagar sedan fick jag höra om en väninnas man som dött i en blodsjukdom. De hade träffats efter att väninnan blivit änka. De fick inte så många år tillsammans efter pensionen.

Nyligen fick jag meddelandena om att min kusin hade dött i hjärtinfarkt på morgonen. Trotts lång tids återupplivning gick inte livet att rädda. Han fick bara vara pensionär i två år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar