Bloggen bör läsas på egen risk. Det kan finnas texter som stör den KP-känslige. Den som tror att Sverige är ett fritt land, misstar sig å det gruvligaste. Sverige är inte vad det en gång varit.

fredag 4 augusti 2017

Tänk er en Hans Rosling arbeta för fattigpensionärer

Jag tittar på en repris av Hans Roslings föreläsningar på Svt 24. Reprisen handlar om Hans Rosling som på sitt egenartade sätt och med hjälp av datorgrafik föreläser om världens fattigdom och världens sjukdomar. Hans får med sig alla människor oavsett yrke eller kategori som han föreläser för.

Jag skulle önska en Hans rosling som föreläser om våra pensionärer i Sverige. För mer än 800 tusen pensionärer lever under EU:s gräns för existensminimum. Och mer än 300 tusen pensionärer, oftast kvinnor, lever långt under denna nivå.

Någon starkt lysande person måste ta tag i detta problem före och under valprocessen inför valet 2018. Vem denna person är vet jag inte i dagsläget och har inget bra förslag på någon sådan person heller.

Vad jag däremot vet, är att äldrefrågan i Sverige är en mycket öm tå att trampa på. För så fort jag tar upp äldrefrågan så kommer R-stämpeln fram. Hur man nu kan vara så infamt enkelspåriga, att ta dessa individer tar fram R-stämpeln, har jag svårt att förstå.

Jag förmodar att det beror på svår rädsla snarare än att våga prata om faktabaserad kunskap. Fakta och sanning är svåra begrepp att handa i dagens Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar