Bloggen bör läsas på egen risk. Det kan finnas texter som stör den KP-känslige. Den som tror att Sverige är ett fritt land, misstar sig å det gruvligaste. Sverige är inte vad det en gång varit.

måndag 28 augusti 2017

Mejl från en fattigpensionär

28 JUNI, 2017 09:39

Det ger mig som fattigpensionär hopp att se detta Du och andra för fram i dag. Förra sommaren satt jag med skylt och tiggde pengar för jag behövde hjälp med tandvård. Och hör och häpna jag fick faktiskt in så jag kunde dra ut en värkande tand.

Jag får göra samma sak i sommar. Har sökt bidrag hos min stadsdelsförvaltning för tandvård men men…..får avslag med motiveringen att: på 6 månader bör jag kunna spara 11.000:- och låna pengar. Det känns bittert när man arbetat sedan 16-års ålder och nu sitter i armod.

Mina barnbarn har jag inte råd att varken besöka eller ta hit längre. Den stora flickan ringde mig o ville komma, men var tvungen att säga att vi måste vänta. Hon råkade ut för ett övergrepp på sin skola för två år sedan då hon i stort slutade prata på länge, så hon behöver verkligen all stöttning man kan ge.

Jag är så tacksam att Du finns. Du är akademiker och då är det inte lika lätt för politiker, myndigheter och institutioner att avfärda Dig. Fortsätt Ditt arbete för sådana som oss. Min mamma sa alltid ”Tappa inte sugen, världen är full av tappade sugar”.

De vänligaste hälsningar
**************

Läst på Katerina Magasin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar